תפריט נגישות א+ א א-

מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

סלט ירוק עם פטרוזיליה ואגס

ד"ר רני פולק - מנהל המרכז לאורח חיים בריא בשיבא

סלט ירוק עם פטרוזיליה ואגס בוויניגרט תמרים וחצי מתכון : סלט בורגול ושורש פטרוזיליה

 

 

סלט ירוק עם פטרוזיליה ואגס בוויניגרט תמרים

 

מצרכים ( כ- 10 מנות)

לסלט

  • חבילת (4 כוסות) עלי בייבי
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 אגס חצוי ומגולען, פרוס דק
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס דק

 

לרוטב

  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושה
  • 1 כף סילאן

 

אופן הכנה:

  1. בצנצנת ניעור ערבבו את מיץ הלימון, שמן הזית, השום המלח הפלפל, זרעי הכוסברה והסילאן
  2. הכניסו לקערה גדולה את עלי הבייבי, הפטרוזיליה, האגס ושורש הפטרוזיליה.
  3. הוסיפו את הרוטב לקערה, ערבבו והגישו

 

טיפ: נצלו את שארית חבילת הפטרוזיליה להכנת סלט טבולה ליום למחרת. ניתן גם לו להוסיף  שורש פטרוזיליה – חתוך לקוביות קטנות  

 

 

חצי מתכון : סלט בורגול ושורש פטרוזיליה

מצרכים:

  • בורגול דק
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
  • הסלט שנותר

 

אופן ההכנה:

  • לבשל את הבורגול לפי הוראות ההכנה הרשומות על גבי השקית
  • לערבב אותו עם הסלט והרוטב שנותרו

 

טיפים מהשף- ד"ר רני פולק:

 

  • הוסיפו ירקות ארומטיים כדוגמת שורש פטרוזיליה או שורש כוסברה לסלט. זכרו, ככל שתוסיפו יותר חומרים ארומטיים "טבעיים" כך תצטרכו להשתמש בפחות חומרים בחות בריאים כדוגמת מלח ל"תקן" טעמים
  • אתם יכולים להפוך כמעט כל סלט לארוחה מלאה על יד הוספת פחמיה כדוגמת הבורגול ועבור חלבון – השתמשו בקיטניות 

 

למי מתאימות המנות?

  • חולי לב
  • השמנה
  • יתר לחץ דם
  • עודף כולסטרול
  • סרטן מעי גס, סרטן שד
  • סוכרת

 

בתאבון!

 

 

במי ניתן להיעזר בשיבא? 

המרכז לאורח חיים בריא

טלפון: 03-5309037

דוא"ל: lifestylemed@sheba.health.gov.il

לאתר >> לחצו כאן.