נתחי בס ים, מוקפצים עם ירקות העונה וגרגירי חומוס
החומרים (4 מנות)
לחומוס
- 1 ק"ג גרגירי חומוס (1/2 כוס למתכון והשאר להקפאה)
- 5 ליטרים (כ- 21 כוסות) מים
- 1 כף סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח-ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לדג
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 חבילת (700 גרם) עלי מנגולד חתוכה לפרוסות, ללא החלק הלבן
- קורט מלח-ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות יין לבן יבש מסוג סוביניון בלאן
- 4 פילטים של בס ים טרי (140 גרם כל אחד)
- 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 2 עגבניות בינוניות חצויות, נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות של 1 ס"מ
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
חומוס
- השרו את החומוס 12 – 24 שעות במי ברז וסננו.
- הכניסו את החומוס לסיר גדול עם המים והסודה לשתייה והרתיחו על להבה גבוהה
- הנמיכו ללהבה בינונית ובשלו כשעתיים ללא מכסה, עד שהחומוס יתרכך
- מדי כמה דקות הסירו את הקצף שמצטבר למעלה
- סננו את החומוס, הוסיפו לו מלח ופלפל לפי הטעם וצננו
- שמרו חצי כוס למתכון זה ואת השאר חלקו לשקיות סנדוויץ' כך שבכל שקית תשימו כוס אחת של חומוס
- סגרו את השקית והקפיאו (ניתן לשמור עד 4 חודשים)
דג
- חממו את שמן הזית בווק גדול על להבה גבוהה וטגנו קלות את השום במשך 3 דקות עד להזהבה
- הוסיפו את עלי המנגולד ואדו כ-3 דקות עד שהמנגולד מתרכך. תקנו טעמים עם מלח ופלפל
- הוציאו את עלי המנגולד, הוסיפו את היין לווק והביאו לרתיחה על להבה גבוהה
- הכניסו את הדגים ובשלו כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהדגים רכים
- הוסיפו את החומוס, העגבניות והמנגולד ובשלו עוד 3 דקות
- תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל והגישו
בתאבון!
מתוך "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, (פן הוצאה לאור/ידיעות ספרים, 2010, צילום: דניה ויינר)