סלט סלק מבושל עם אורז בר ואגוזי לוז
פחמימות סופגות כידוע נוזלים, תכונה המאפשרת להן לשמש "שחקן מרכזי" לא רק במטבח החם, אלא גם במטבח הקר. הוסיפו לכל סלט פחמימה, תנו לו "לשבת" כמה דקות, ושלל טעמי הרוטב ייספגו בפחמימה ויצרו טעם משובח. לפחמימה מלאה יש כאן יתרון על ה"לבנה", כי המרקם הפריך שלה מתאים להפליא לסלט. כדי לגוון את הבישול שלכם אספו רעיונות לסלטי פחמימות ממטבחים ברחבי העולם: מסלטי הקטניות של מרכז אמריקה, דרך סלטי הפסטה המלאה של ארצות הים התיכון ועד אטריות הסובה שניתן למצוא במטבח היפני.
החומרים
10 מנות / מנה = 3/4 כוס
לסלט
- 1 כוס אורז בר
- מים רותחים לבישול אורז הבר
- 3 כפות ציר ירקות, לא חובה
- 2 ראשי סלק בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות בנות 1 ס"מ
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 4 כפות נענע קצוצה
- 40 גרם אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים, קצוצים גס
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח-ים אטלנטי
להגשה
- ½ כוס יוגורט טבעי
אופן ההכנה
- שטפו את אורז הבר כמה פעמים, עד שהמים יהיו נקיים, ושימו בסיר
- מלאו את הסיר במים הרותחים ובציר עד גובה 1 ס"מ מעל פני האורז
- כסו את הסיר והביאו לרתיחה על להבה גבוהה
- הנמיכו ללהבה נמוכה ובשלו כ-30 דקות, עד שכל הנוזלים ייספגו
- תנו לאורז "לנוח" במכסה סגור עוד כ-10 דקות ואחר כך צננו
- ערבבו בקערה את האורז, הסלק, הכוסברה, הנענע, האגוזים, מיץ הלימון ושמן הזית
- תנו לסלט "לנוח" כחצי שעה
מתוך "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, (פן הוצאה לאור/ידיעות ספרים, 2010, צילום: דניה ויינר)