תפריט נגישות א+ א א-

מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

סלט מלון ונענע עם גרניטה שזיפים

ד"ר רני פולק - מנהל המרכז לאורח חיים בריא בשיבא

סלט מלון ונענע עם גרניטה שזיפים

 

גרניטה ניתן להכין כמעט מכל פרי: משמש, פירות יער, נקטרינות, וכל פרי אחר בעונתו. פשוט החליפו אותם בשזיף שבמתכון.

פרט לפירות ניתן להכין גרניטה גם מעשבי תיבול: קחו לדוגמה 5 גבעולי נענע וחלטו אותם ב-2 כוסות מים וכף סילאן כ-5 דקות. בתום התהליך סננו את המים מהנענע, מלאו תבנית לגובה 1 ס"מ והקפיאו. אחרי שהנוזל יקפא, קחו מזלג ורסקו את הקרח לברד נענע וסילן. שימו בכוס מרטיני מעט פירות חתוכים ופזרו למעלה מהגרניטה, ויש לכם קינוח משובח. לשדרוג ולעידון המרקם הוסיפו לגרניטה כף עראק או וודקה וניל לפני ההקפאה, לניחוח אניס או וניל, בהתאמה.

 

החומרים

8 מנות / מנה = 1/2 כוס סלט פירות + 1 כף גרניטה

  • 1 שזיף בינוני, מגולען
  • 1/2 כפית סילאן ללא תוספת סוכר
  • 2 כפות מים
  • 1  מלון צהוב בינוני בשל, מקולף, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות בנות 2 ס"מ
  • 1  מלון ירוק בינוני בשל, מקולף, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות בנות 2 ס"מ
  • 1/2 צרור (25 גרם) נענע, מופרד לעלים וקצוץ גס

 

אופן ההכנה

  • הכניסו את השזיף, המים והסילאן למעבד מזון וערבבו לתערובת חלקה
  • העבירו לתבנית, שטחו לגובה 1 ס"מ והכניסו למקפיא לכשעה עד שתתקבל תערובת קפואה
  • ערבבו בקערה את המלון הירוק והצהוב והנענע ותנו לסלט "לנוח" כחצי שעה לספיגת הטעמים
  • להגשה חלקו את הסלט לכלים אישיים, הוציאו את הגרניטה מהמקפיא, פוררו אותה בעזרת מזלג ופזרו על סלט המלון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


מתוך "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, (פן הוצאה לאור/ידיעות ספרים, 2010, צילום: דניה ויינר)