סלט עדשים כתומות ופטה, בלימון ועשבי תיבול
העדשים הכתומות מהוות בסיס טוב לסלט. במקום הגבינה הקשה או בנוסף לה, ניתן להוסיף לבסיס זה אגוזי מלך, קוביות עגבנייה, פרוסות סלרי, פרוסות חזה עוף קלוי, קוביות אבוקדו, פרוסות פטריות וגם שילובים שונים של חומרי הגלם הללו. כמו כן ניתן להשתמש בסלט כמילוי לפלפלונים קלויים (או כמצע לתבשילי עוף, בשר או דגים כמו צלי בקר או פרוסות טונה צרובה. רוצים צבע אחר ? הכינו את הסלט מקטניות נוספות כמו: עדשים ירוקות, חומוס, שעועית, או שילובים שונים שלהן.
עוד דרך להגיש את הסלט הזה היא להכין אותו יממה לפני ההגשה ולתת לו "לנוח" מחוץ למקרר לפני הוספת קוביות הגבינה. העדשים אמנם חצויות וגם עברו הרתחה, אך לרוב הן לא מאבדות לגמרי את כושר הנביטה שלהן. במשך השעות שהן מחוץ למקרר, חלק מהעדשים נובטות קלות ומעניקות לסלט מרקם מרענן.
החומרים
8 מנות / מנה = 1/2 כוס
- 200 גרם עדשים כתומות חצויות, מבוררות ושטופות
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כף נענע קצוצה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 30 גרם גבינת פטה 5% שומן
- 1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שימו את העדשים בסיר קטן, כסו במים עם מלח והביאו לרתיחה על להבה בינונית
- ברגע שהמים רותחים, הורידו מהאש, שטפו וסננו במים קרים לעצירת תהליך הבישול
- ערבבו בקערה את העדשים עם מיץ הלימון, שמן הזית, השום, הנענע והפטרוזיליה
- תנו לסלט "לנוח" כחצי שעה, לספיגת הטעמים
- תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל, הוסיפו את קוביות הפטה והגישו
מתוך "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, (פן הוצאה לאור/ידיעות ספרים, 2010, צילום: דניה ויינר)