תפריט נגישות א+ א א-

מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

שעועית ירוקה ברוטב פסטו מקדמיה

ד"ר רני פולק - מנהל המרכז לאורח חיים בריא בשיבא

שעועית ירוקה ברוטב פסטו מקדמיה וחצי מתכון: חזה עוף ברוטב פסטו מקדמיה

 

 

שעועית ירוקה ברוטב פסטו מקדמיה

 

מצרכים (ל- 8 מנות):

  • 400 גרם שעועית ירוקה
  • חצי חבילת בזיליקום
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום.
  • כפית מיץ לימון
  • 8 כפות שמן
  • 50 גר' אגוזי מקדמיה קלופים
  • חצי פלפל אדום חריף קצוץ דק –צ'ילי

 

אופן הכנה:

  1. הרתיחו מים בסיר על להבה גבוהה עם ¼ כפית מלח
  2. קצצו את קצוות השעועית וחיתכו אותם לחתיכות שוות. 
  3. הנמיכו את הלהבה ללהבה בינונית, וחילטו את השעועית דקות ספורות במים רותחים והעבירו מיד למים קרים. 
  4. צרו את רוטב הפסטו: ערבבו את הבזיליקום, שום, שארית המלח ואגוזי המקדמיה במעבד מזון
  5. חממו מחבת על להבה בינונית. הוסיפו את הפסטו והשעועית וחממו קלות תוך כדי ערבוב
  6. הגישו וקשטו עם פלפל אדום חריף קצוץ

טיפ: הכינו יותר מרוטב הפסטו מקדמיה. ניתן להשתמש בו מספר ימים לאחר ההכנה ואף להקפיאו. הגישו אותו למשל עם חזה עוף בגריל.

חצי מתכון: חזה עוף ברוטב פסטו מקדמיה

 

מצרכים:

  • 2 חזות עוף טריים
  • הפסטו שנותר / שהוצאתם מהקפאה 

 

אופן הכנה:

  1. מסמנים על מחבת פסים את חזה העוף
  2. הופכים ונותנים לו צבע מ- 2 הצדדים. יש פסי חריכה יפים?  הוא מוכן !
  3. מעבירים לצלחת הגשה ומעל מזליפים מהרוטב פסטו שלנו.

 

טיפים מהשף - ד"ר רני פולק: 

 

  • מה בריא יותר בפסטו שמכינים לבד? בדרך כלל יכיל יותר עשבי תיבול, פחות מלח ושומנים מאיכות טובה יותר.
  • אני משתמש בשעועית טרייה – אך גם שעועית קפואה מתאימה למתכון. המטרה – להגביר צריכת ירקות טריים או קפואים.  
  • הברישו את חזה העוף בשמן זית להפחתת כמות השומן
  • טיפ: בשלו בערב ויש לכם ארוחה לעבודה
  • טיפ: הגישו רק את כמות האוכל שאתם רוצים לאכול

 

למי מתאימות המנות:

 

  • חולי לב
  • השמנה
  • יתר לחץ דם
  • עודף כולסטרול
  • סרטן מעי גס, סרטן שד
  • סוכרת 
  • צליאק

בתאבון!

 

 

במי ניתן להיעזר בשיבא? 

המרכז לאורח חיים בריא

טלפון: 03-5309037

דוא"ל: lifestylemed@sheba.health.gov.il

לאתר >> לחצו כאן.