שעועית ירוקה ברוטב פסטו מקדמיה וחצי מתכון: חזה עוף ברוטב פסטו מקדמיה
שעועית ירוקה ברוטב פסטו מקדמיה
מצרכים (ל- 8 מנות):
- 400 גרם שעועית ירוקה
- חצי חבילת בזיליקום
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום.
- כפית מיץ לימון
- 8 כפות שמן
- 50 גר' אגוזי מקדמיה קלופים
- חצי פלפל אדום חריף קצוץ דק –צ'ילי
אופן הכנה:
- הרתיחו מים בסיר על להבה גבוהה עם ¼ כפית מלח
- קצצו את קצוות השעועית וחיתכו אותם לחתיכות שוות.
- הנמיכו את הלהבה ללהבה בינונית, וחילטו את השעועית דקות ספורות במים רותחים והעבירו מיד למים קרים.
- צרו את רוטב הפסטו: ערבבו את הבזיליקום, שום, שארית המלח ואגוזי המקדמיה במעבד מזון
- חממו מחבת על להבה בינונית. הוסיפו את הפסטו והשעועית וחממו קלות תוך כדי ערבוב
- הגישו וקשטו עם פלפל אדום חריף קצוץ
טיפ: הכינו יותר מרוטב הפסטו מקדמיה. ניתן להשתמש בו מספר ימים לאחר ההכנה ואף להקפיאו. הגישו אותו למשל עם חזה עוף בגריל.
חצי מתכון: חזה עוף ברוטב פסטו מקדמיה
מצרכים:
- 2 חזות עוף טריים
- הפסטו שנותר / שהוצאתם מהקפאה
אופן הכנה:
- מסמנים על מחבת פסים את חזה העוף
- הופכים ונותנים לו צבע מ- 2 הצדדים. יש פסי חריכה יפים? הוא מוכן !
- מעבירים לצלחת הגשה ומעל מזליפים מהרוטב פסטו שלנו.
טיפים מהשף - ד"ר רני פולק:
- מה בריא יותר בפסטו שמכינים לבד? בדרך כלל יכיל יותר עשבי תיבול, פחות מלח ושומנים מאיכות טובה יותר.
- אני משתמש בשעועית טרייה – אך גם שעועית קפואה מתאימה למתכון. המטרה – להגביר צריכת ירקות טריים או קפואים.
- הברישו את חזה העוף בשמן זית להפחתת כמות השומן
- טיפ: בשלו בערב ויש לכם ארוחה לעבודה
- טיפ: הגישו רק את כמות האוכל שאתם רוצים לאכול
למי מתאימות המנות:
- חולי לב
- השמנה
- יתר לחץ דם
- עודף כולסטרול
- סרטן מעי גס, סרטן שד
- סוכרת
- צליאק
בתאבון!
במי ניתן להיעזר בשיבא?
המרכז לאורח חיים בריא
טלפון: 03-5309037
דוא"ל: lifestylemed@sheba.health.gov.il
לאתר >> לחצו כאן.