אז החלטת להעיף מהבית את הביסלי, הנקניקים, הקולה והסוכריות, ולהכניס במקומם טופו והרבה ירקות. מצוין. רק על זה מגיע לך כל הכבוד. לרובנו קשה לעשות שינויים, גם תזונתיים. אז אם כבר החלטנו לעשות אותם, איך מתחילים בביצוע?
קודם כל נכתוב יומן אכילה יומי מפורט שכולל את כל הארוחות והנשנושים (כן, גם את הקרטיב מול הטלוויזיה בעשר בלילה). אחד יבין שהוא מדלג על ארוחת הבוקר ואז אוכל ארוחת צהריים שמתאימה לשניים, ואחת תבין שבלי שלושה מאפים על הבוקר היא לא מסוגלת לפתוח את העיניים.
מה עושים? מחשבים מסלול מחדש (אפשר לבד אבל עדיף עם דיאטן/ית) – ומתחילים בצעד תזונתי קל יחסית. לא מדלגים על ארוחת הבוקר, ואת המאפים מפחיתים או מחליפים (למשל בתמרים). הצעד התזונתי החדש מיושם בהצלחה? מצוין, אז עוברים לצעד התזונתי הבא. אל דאגה, עם הזמן השינויים התזונתיים יבוצעו על אוטומט. רצוי גם להצהיר עליהם בגאון בפני הסביבה הקרובה – זה תורם לתחושת מחויבות ולהרגשה טובה.
ותכלס – מה לאכול? באופן כללי, בכל ארוחה עיקרית (בוקר, צהריים וערב) מומלץ לשלב ירקות טריים/ מאודים/ מבושלים, שמכילים שפע ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. איך משיגים כמות רצויה שלהם ושל רכיבי תזונה חיוניים נוספים (כגון חלבון)? משתמשים ב"חוק הצלחת המנצחת"; מחלקים צלחת לשלושה שלישים: באחד שמים פחמימות, עדיף מלאות (למשל אורז, פסטה או קוסקוס מלאים), בשני שמים מנת חלבון (למשל חזה עוף, בולונז, טופו או דג), ובשלישי שמים ירק - כל צורה תהיה נפלאה (רק לא מטוגן)! דגדוגי רעב עדיין מתפלחים להם בין הארוחות? אז קובעים מראש נשנושי ביניים בריאים ומשביעים – למשל, יוגורט עם פרי, פרוסת לחם עם גבינה או ירקות חתוכים.
ולא לשכוח לשתות הרבה מים. הם תורמים לאיזון לחץ הדם ורמת הסוכר ולתפקוד הכליות, ומונעים אכילה מיותרת (שנובעת מצימאון). כמה צריך לשתות אדם ממוצע? ליטר וחצי מים ביום, או 35-30 מ"ל לק"ג גוף, תלוי בפעילות היומית. הטעם משעמם? מוסיפים לימון, נענע ודומיהם.