אני חולה כרוני ורוצה לעשות ספורט
להבין שפעילות גופנית סדירה היא חלק מהותי בטיפול בעודף משקל ומחלות כרוניות. היא משפרת את זרימת הדם ותפקוד כלי הדם וכך מפחיתה את הסיכון להתפתחות מחלות לב ושומרת על תפקודו, היא הופכת את הסוכר (גלוקוז) לאנרגיה זמינה וכך מפחיתה את רמתו בדם ונלחמת בסוכרת, והיא כמובן שורפת שומנים וקלוריות וכך תורמת לירידה במשקל. מי שרוצה להרגיש טוב יותר – חייב להתחיל לזוז. המלצות בהמשך.
כפי שמומלץ לאוכלוסייה הכללית, כדאי לעשות פעילות גופנית מתונה (דרגת מאמץ נוחה והתנשפות קלה) לפחות 150 דקות בשבוע. אל דאגה, אפשר לחלק אותה. מה מתאים לך? חוג אירובי 50 דקות שלוש פעמים בשבוע, או אולי דווקא הליכה/ שחייה במשך 30 דקות חמש פעמים בשבוע? הגוף יגיד לך תודה על כל פעילות מתונה בכמות המתאימה. ואם היא תגדל – אז בכלל.
רוצה לחסוך בזמן? אז יכול להיות שפעילות מאומצת ואינטנסיבית יותר, כמו ריצה, משחקי כדור תחרותיים וחוגים אירוביים מאומצים (קיקבוקס, HIIT, וזומבה לדוגמה) במשך 75 דקות בשבוע – תתאים לך. אבל יכול להיות שגם לא. פגישה עם הרופא המטפל או עם רופא ספורט תעזור לך להחליט.
כדאי להקדיש לפעילות הגופנית השבועית לפחות את 150 הדקות המפורסמות (כן, בשביל זה צריך לשחרר קצת מהפייסבוק/ אינסטגרם/ חדשות). ומה אם סובלים מעודף משקל/השמנה, מעוניינים לרזות ולהישאר ככה שנים ארוכות? אז צריך לעבוד קשה יותר – כל יום אימון של 60-45 דקות.
ומה אם לילד יש מחלה כרונית או עודף משקל? כדאי לעודד אותו לעשות פעילות גופנית מתונה 60 דקות ומעלה כל יום. מתישהו הוא יודה לך על זה.
במרפאת ספורט ופעילות גופנית, שבה ספורטאים מקצועיים וחובבים, בריאים וחולים כרוניים, יכולים לקבל ייעוץ על הפעילות המתאימה להם ועל תדירותה, להיות במעקב תקופתי ולקבל יופי של עידוד ותמיכה. אנו מתאימים את הפעילות להעדפות וליכולות של המטופלים ולהמלצות ולמגבלות המוכרות בכל מחלה.
טלפון: 03-5308492
פקס: 03-5307140
מייל: mirp.sikurlev@sheba.health.gov.il
אתר: רפואת ספורט
מיקום: מגדל אשפוז, קומה 1 (מעל מרפאות החוץ), אגף 8
לקבלת עדכונים בנושא אורח חיים בריא, חדשנות בתחום הרפואה בשיבא, הזמנה לכנסים ואירועי בריאות